Over Inge Guffens

inge guffensFilm laat emoties zien en voelen;  één van de belangrijkste onderdelen in mijn werk als filmmaker én de reden waarom ik destijds gekozen heb voor de studie Journalistiek, tv en radio maken. De verdieping in mijn werk als documentairemaker heb ik gezocht via de Media Academie in Hilversum.

Verhalen van mensen en hun drijfveren interesseren mij. Iedereen draagt die persoonlijke verhalen met zich mee. Verhalen die ontroeren, verrassen en persoonlijke herinneringen die wel – en soms ook niet – worden uitgesproken in het dagelijks leven.  Als filmmaker word ik blij als ik mag helpen bij het vastleggen van die herinneringen.

Wat mijn werk bijzonder maakt is dat ik mag luisteren naar mensen en hun ervaringen. Telkens weer ontdek ik hoe bijzonder het is als mensen zich durven openstellen en er een vertrouwensband ontstaat. Mensen voelen zich veilig om hun verhaal met mij te delen. Dat wederzijds respect maakt dat elk levensportret een pareltje wordt waar mensen en hun familieleden zich in herkennen. Daar word ik blij van, dat is mijn vak, dat is mijn passie.

Inge Guffens
Film- en Documentairemaker

Bewaren

Bewaren